12. elokuuta 2010

Valvovan silmän alla

Eilen olin siis Pööpen kanssa Ompun koulutunnilla ja oli muuten tosi positiivinen yllätys! Aloitettiin ympyrällä käynti - ravi siirtymisillä. Raviin siirryttäessä Pööpe alussa "loikkasi" raville eli ensimmäiset askeleet olivat hurjan pitkiä ja käyntiin taas läsähti. Koottiin vähän käyntiä jotta saatiin pieniä askeleita, joista sitten oli helpompi siirtyä pieneen ja hallittuun raviin. Kun ravi toimi hyvin ja pienillä askeleilla, ei käyntiin siirtymisessäkään ollut enää ongelmaa vaan sujui melkoisen siististi.

Sen jälkeen jatkettiin töitä neliönmuotoisella uralla niin, että jokaisessa kulmassa tehtiin takaosakäännös normaalin kääntämisen sijasta. Alkuun tehtiin tätä käynnissä joka sujui pienen treenailun jälkeen todella hyvin ja saatiin Ompulta paljon kehuja. Ravissa tehtiin sitten samalla idealla kulmissa käännöstä, ei tietenkään pysty tekemään yhtä "jyrkästi" mutta pyrittiin siis kuitenkin samaan ideaan. On se vaan niin vaikeaa ymmärtää, että ennen sitä kulmaa pitäisi koota hevonen, sitten antaa käden olla ja kääntää jalalla ja sitten taas koota, ettei lähde ryysäämään. Eli siis pidäte, pidäte, käännös, käännös, pidäte, pidäte. Koska ideanahan on tähdätä käännöksessä vain kahteen askeleeseen, tai mahdollisimman vähään askelmäärään. Yhdellä ei ihan taitaisi onnistua kuitenkaan!

Huomasin jääväni etenkin oikeassa kierroksessa helposti sisäkädellä kiinni suuhun koska käsi oli armottomasti liian hidas. Onneksi Omppu osasi korjata kanssani tätäkin asiaa ja hoksasi heti sen johtuvan oikean hartiani (sekä lapaluuni) asennosta, jolloin käteni kääntyy helposti kaulan päälle mikä siis aiheuttaa sen, että alan tukemaan itseäni siihen. Saatiin hyvin korjattua istuntaani ja oli todella mukavaa, että Omppu ymmärsi sen miten vaikeaa oikeasti estesatulalla on istua aivan ryhdissä. Ja totesikin lopuksi, ettei estesatulassa edes ole tarkoitus istua samalla tavalla kuin koulupenkissä, eli jalat saa olla vähän edempänä ja peppu taaempana.

Laukkaa tehtiin hyvin vähän. Vain muutamia siirtymisiä (laukka - ravi) sillä Pööpen laukka on hiukan kehno, joten sillä on turha baanailla pitkiä pätkiä ihan päättömästi. Eli keskityttiin hyviin nostoihin ja siihen, että jaksoi hetken aikaa kantaa itseään laukassa. Olen kaikinpuolin tosi tyytyväinen tuntiin, ja ehkä eniten siihen, että Omppu jaksoi kerrasta toiseen sanoa istuntavirheistäni. Ensiviikolla uudestaan!

Treffi vietti eilen lomapäivää, kuten tänään myös. Pööpelläkin oli tänään vapaata, sillä meikäläisellä oli hirmuisen kiire. Huomenna Nipsu tulee katsastamaan Treffiä taas.

Viime (vai sitä edellinen) viestissä hehkutin, että löysin Treffille ja Pööpellä satulat. Oltiin tosiaan jo sovittu, että ostan ne ja odottelin vain tilinumeroa, että saisin ne maksettua. Sitten sainkin eilen sähköpostia, että se prestige (minkä piti tulla Pööpelle) on annettu sovitukseen johonkin muualle. Nyt kyllä vähän ketuttaa ja toivon, ettei se joku osta sitä jolloin saisin sen itselleni. Täytyy toivoa näin, josko onnistais!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti