7. elokuuta 2010

Hallintalaitteet epäkunnossa

Torstai

Olin niin väsynyt töiden jälkeen, ettei millään huvittanut enää lähteä ratsastamaan. Tästä syystä äiti liikutti Treffin ja Sohvi kävi vähän hölköttelemässä Pööpellä.

Perjantai

Hyppäsin tänään kummatkin hevoset, ihan sellaista pikkujumppaa vain. Pööpe oli älyttömän hieno. Imi hyvin esteelle, laukka oli lyhyttä sekä tahdikasta ja pystyin itsekin mukautumaan hyppyihin melko kiitettävästi. Hyppäsin muuten pitkästä aikaa kuolaimilla, kun Pööpellä on yleensä hypelty hackamorella sen suuongelmien takia.

Treffillä hypätessä huomasi taas, että sillä ei ole hypelty kesäkuun jälkeen sillä vauhtia oli järkyttävästi eikä mitään toivoakaan vaikuttaa hevoseen. Ei tarvinnut kuin puristaa kädet nyrkkiin niin se jo viskasi päänsä melkein meikäläisen naamaan. Mahtavaa! Muutamia hyppyjä sitten otin, mutta totesin, ettei siitä oikein tahdo tulla mitään tuon kanssa joten muutaman onnistuneen hypyn jälkeen siirryttiin vähän vain keventelemään.

Olin unohtanut laittaa martingaalin, mitä Treffillä on yleensä pidetty hypellessä juuri tuon pään viskomisen takia. En kuitenkaan miltään osin perusta noista apuohjista, ovat mielestäni turhia ja ilman niitä pitäisi opetella ratsastamaan. Mutta tuon kanssa hyppääminen ilman sitä alkaa mennä jo aikalailla vaaralliseksi, koska kontrolli katosi täysin ja hevosen naama on kiinni omassani. Sitten se suhaa tuhatta ja sataa ympäri maneesia ja jarru on mennyt rikki.

Treffillä on myös ollut suussa ongelmia mitä alettiin sitten "korjaamaan" kun se meille tuli. Täytyy varmaan kokeilla sillekin sitten hackamorea, jos se vähän rauhottuisi kun siellä suussa ei olis mitään. Ja tästä sitten opin sen, että sillä jatkossa hypätään joka viikko, ettei tule tämmöistä turhaa riehumista!

Hassua vaan kun viime kerralla hypätessä se oli niin hyvä. Jopa minä enemmän koulupuolen ihmisenä hyppäsin sillä 120cm! Ei muuta kun nokka kohti estettä ja silmät kiinni, heppa hoitaa! Ajattelin tässä myös, että jos Robby ensikerralla tullessaan hyppäisi Treffillä niin voisin saada siinä samalla vähän vinkkejä sen ratsastukseen sekä heppa saisi selkään vähän kokeneemman kuskin.

Lauantai

Äiti meni Treffillä kevyesti ja Sohvi Pööpellä. Pööpe oli kuulemma ollut todella rento. Hyvä juttu, että on alkanut nyt pelittämään!

Muita ajatuksia

Juttelin eilen ystäväni Amandan kanssa joka on kilpallut kansallisia 120cm (130cm?) tasolla. Tarkoitus olisi, että Amanda tulisi joku päivä hiukan hyppelemään noilla meidän pojilla, tai ainakin Treffillä niin pääsisi kummatkin hepat hyppelemään isompia kun meikäläisen kanssa. Pööpe on kuitenkin kilpaillut kansallisia 120cm ratoja ja Treffikin isoja, mutta niiden korkeudesta ei tarkkaa tietoa vielä. Kun Treffin menneisyydessä on niin paljon aukkoja. Äiti kyllä sanoi soittavansa sen entiselle omistajalla ja kasvattajalle hollantiin.

Laitoin Treffistä myös vuokrailmoitukset nyt. Tarkoitus saada sille kaksi kertaa viikossa koulupainotteine aikuisratsastaja, jota kiinnostaisi ehkäpä käydä sen kanssa tunneillakin. Saa nähdä nyt, että tärppääkö.

Tänään vois lähteä katsomaan hyvinkäälle SM-kisoja. Ja tietty kannustamaan Emmiä (Autio, hevosella Sir Carlos)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti