5. elokuuta 2010

Haikeita fiiliksiä

Joskus tullaan aina siihen pisteeseen, että täytyy alkaa rahajuttuja miettimään, ikävä kyllä kun harva meistä on miljonääri. Tähän tilanteeseen olen myös minä tullut, kahden hevoseni kanssa. Rahaa menee tolkuttomasti. Jo pelkästään kahden hevosen tallivuokrasta tulee 1200e/kk mikä on todella huikea summa. Maksamme tietysti äitini kanssa tämän puoliksi, mutta on silti aivan järjetön määrä rahaa kun kummatkin valitettavasti olemme melko pienipalkkaisia. Tuohon sitten lisäksi kengitykset, vakuutukset, valmennukset ja kaikki muut menot.

Tallinvaihto ei tule kyseeseen, sillä olen kyseisellä tallilla töissä ja se on minulle kuin toinen koti. Silti täytyisi jotain keksiä tähän tilanteeseen. Pööpen vuokrapäiviä oli pakko vähentää yhteen, sillä omasta treenistä ei muuten tule yhtään mitään. Treffille täytyisi nyt saada vuokraaja pari kertaa viikossa käymään, mutta hankalaa on etsiä herkälle ja hiukan vaikealle ruosteessa olevalle hevoselle vuokraajaa. Enkä Treffille haluasi vuokraajaa joka sillä hyppää, kun kuitenkin itse ajattelin sillä harjoitella sitä puolta. Muutenkin pelkään, että hevonen ottaa reilusti takapakkia kehittymisessä jos sille ei löydetä tarpeeksi osaavaa ratsastajaa, sellaista joka olisi myös rauhallinen ja ratsastaisi siististi.

Täytyy vain tehdä lisää töitä, että saa kaiken tuon maksettua. Vaikka olenkin jo nyt aivan puhki kaikesta hommasta. Toisena vaihtoehtona on tietty sitten se, että laittelee Treffin nyt "kuntoon" eli siis starttaa joitakin kisoja ja treenaa täysillä ja sitten pistää keväällä myyntiin. Haluaisin kyllä ehdottomasti hevosen pitää itselläni, mutta täytyy nyt miettiä tätäkin.

Pööpestä en ehdottomasti luovu, sen kanssa on tehty niin äärettömästi töitä. Aloitettu perusjutuista, kuten siitä, että ylipäätään edes pääsee sen selkään ja saattaa ratsastaa vaikka ihan vain käyntiä. Pööpe on muutenkin kaikista hevosistani ollut (mitä nyt on jo useampia ollut) kaikista tärkein. Sillä on paljon ongelmia ja jonkinasteinen AD/HD, mutta siltikään ei voisi kuvitella myyväni sitä. Vaikka täytyy todeta, että kun mietin Treffin myymistä, niin kyllä silmät alkavat siinäkin kostumaan.

Saa nyt nähdä, ehkä keksin jonkun ratkaisun tähänkin. Toisaalta on vasta ajankohtainen keväällä, mutta hyvähän on sitä miettiä etukäteen.

4 kommenttia:

  1. Se on tosi inhottavaa, että raha-asiat menee aina hevostelussa usein muun tielle. Ja tunteet sanoo toista, järki toista. Itse joudun toisen hevoseni myymään tässä, mutta toisesta en luopuisi ikimaailmassa. tsemppiä kovasti sulle jatkoon ja yritä pärjäillä!

    ♥; merituulia

    VastaaPoista
  2. Juu kyllähän tää tästä varmaan, enköhän mä jotain saa keksittyä ;-)

    VastaaPoista
  3. Hitto jos mulla olis enemmän aikaa ja oisitte lähempänä niin oisin voinukki alkaa vuokrailemaan :s Mut työt ja hoitsut vie sen 5-7päivää viikossa ja haluun ehkä joskus muutaki ku heppailla :D

    (Tarviin muuten n 2vuoden päästä vuodeksi hevosta, kun alkaa ohjaajaopinnot. Jos sillon vielä on kahen kanssa tommonen tilanne, vois ylläpitoa miettiä?)

    VastaaPoista
  4. Julia, täytyy hei katsoa tuota sitten! Itse meen noilla omilla luultavasti suorittamaan kanssa ohjaajaopinnot. Haen monimuotokoulutukseen nyt keväällä ja toivottavasti pääsen, eli 2010 syksynä toivottavasti pääsis sitä opiskelee :-) Mulla kun nää hoitajaopinnot päättyy enskuussa.

    VastaaPoista