9. elokuuta 2010

Traileriharjoitusta

Hölkkää viimekesänä mutakentällä

Eilen illalla oli niin äärettömän kuuma taas, etten millään jaksanut lähteä hevosia treenaamaan. Joten siis vain kävelytettiin äipän kanssa kummatkin ja vähän harjoiteltiin pitkästä aikaa traileriin menoa. Pööpellä se on niin hankalaa, koska sille on käynyt edellisellä omistajalla vähän kehnosti traikussa. Eli on heittänyt itsensä kaverin puolelle, sekä kiivennyt etupuomin yli ja ollut sitten siellä trailerissa kaksinkerroin. Onpa mulla typerä hevonen!


Kun se mulle tuli tuossa reilut kaksi vuotta takaperin, pelkkä trailerin näkeminenkin sai ihan paniikkiin, tai osittain se tietty myös pelleili. Lastauskertoihin meni helposti kuusikin tuntia, vaikka hevonen oli esimerkiksi klinikalta tullessaan rauhoitettuna. Nyt kuitenkin ollaan päästy jo siihen vaiheeseen, että menee ihan tyytyväisenä sinne sisälle ja syö siellä ihan rauhassa, mutta puomin laittaminen on vielä hankalaa. Täytyy siis treenailla lisää. Pööpe oli myös viimekesänä Kari Vepsän luona treenailemassa parisen viikkoa.


Eilen kuitenkin onnistui melko hyvin. Tuli nätisti sisään ja äiti saattoi jo sieltä takaa vähän kosketella sen takamusta ja silitellä, eli jotain edistystä on siis tullut. Harjoiteltiin reilun tunnin verran ja huomasi kyllä, että hepalla alkoi käydä vähän aika tylsäksi ja pänniä tuo jatkuva ravaaminen traileriin ja ulos. Joten lopeteltiin sitten siihen. Laitettiin myös Treffi ja Pööpe yhdessä traikkuun, niin ettei kummallakaan ollut takapuomi kiinni.


Treffin kanssa on niin helppoa tehdä mitä vaan. Sen voi hyvin päästää lastaussillalla irti ja se kävelee suoraan koppiin, ja sitten vaan laittaa puomin kiinni. Varmasti tulee jatkossa olemaan kisoissa kulkeminen helppoa, kun voi ihan yksinkin sen lastata. Mutta huomas kyllä taas, että se on aika iso ja painava hevonen. Traikku ja Tuulan land cruiser meinaan niiasivat ihan kiitettävästi kun se tallusti sinne kyytiin.


Tänään harjoittelin Treffin kanssa hackamoreilla. Aluksi oli vähän ihmeissään kun paine tuleekin nenään eikä suuhun ja piti vahvasti päätään vinossa. Hackamoreilla kuitenkin on hiukan vaikeampaa asetella ja taivutella, eikä niitä oikeastaan ole edes tehty sitä varten. Kun heppa viimein hiffasi idean niin johan alkoi pelittää! Kulki hiukan matalemmassa muodossa kuin kuolainten kanssa ja muutenkin oli edestä pidempi, mutta tosi rento! Laukkakin oli hyvää ja säätövaraa löytyi vihdoin.


Istuin myös tokaa kertaa Treffin harjoitusravissa, vaikka se onkin meillä ollut jo muutaman kuukauden ja sitä ennen olen sillä ratsastellut maaliskuusta alkaen niinä päivinä kun se ei tunneilla käynyt. Selkä on kuitenkin ollut sen verran huonona, etten ole viitsinyt rasittaa sitä yhtään enempää, mutta nyt pitäisi olla kunnossa!


Sohvi oli tänään Riitta Laguksen estetunnilla. En tiedä miten oli mennyt, sillä en ehtinyt jäädä katsomaan. Huomenna siis siitä enemmän.


Sain (jippii) mun estepenkin myytyä ja löysin yhden kivan prestigen estesatulan joka muistaakseni sopii Pööpen selkään ainakin. Siitä jäisi vielä vähän rahaakin niin, että pienellä säästöllä saattaisin ostaa myös Treffille estesatulan, halvemman kylläkin. Täytyy funtsia!


Huomenna heppojen kanssa tehdään varmaan jotain kevyttä vain ja keskiviikkona on Ompun koulutunti Pööpellä, saa nähdä sopiiko opetustyyli meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti