23. elokuuta 2010

Kenguruloikkia

Eilen olin siis irtohypyttämässä illalla poikia, jotka eivät valitettavasti olleet asiasta yhtä innostuneita kuin meikäläinen. Rakentelin kujan valmiiksi sillä aikaa kun äippä harjaili pojat kuntoon ja kävi laittamassa suojat. Laitoin alkuun puomin, siitä 3m eteenpäin ristikon ja toisen ristikon 7,5m päähän. Ristikoiden perään laitoin vielä 11m välillä pienen okserin.

Pööpe ei suostunut alussa menemään ollenkaan kujaan, vaan kääntyi aina ympäri kun päästin sen kujan edessä irti. Joten jouduin ikävä kyllä vähän muistuttamaan sitä raipalla alussa, jotta saatiin se oikeaan suuntaan. Alussa kiemurteli kujassa kuin mikäkin mato, mutta suoritti hypyt hyvin. Pööpellä oli seuraavana päivä (maanantai) estetunti Sohvin kanssa, joten en viitsinyt kovin suuria hypyttää. Viimeisellä kierroksella okseri oli melkoisen leveä ja korkeutta oli 110cm. Pööpe suoritti sen hienosti ja pääsi sitten talliin lepäilemään ja syömään iltaheiniä.

Treffikään ei aluksi ihan hiffannut kujan ideaa, vaan tyssäsi siihen jo ennen kuin ehdin päästää sitä irti. Tästä syystä laskettiin kaikki esteet puomeiksi ja talutin Treffin kerran kujan läpi. Annettiin vielä muutaman kerran juosta itsekseen kujasta niin, että puomit olivat maassa. Sen jälkeen nostettiin kaikki kolme pieniksi ristikoiksi.

Treffi hyppäsi hienosti, vaikka väli viimeiselle esteelle meinasi jäädä hiukan ahtaaksi kun sillä on niin mahdottoman iso laukka eikä ihan vielä osaa koota itseään. Nostin sitten viimeisen esteen pieneksi okseriksi jonka korkeutta lisäilin kierroksien välissä. Mitä enemmän okseri nousi, sitä ahtaammaksi väli kävi joten pidennettiin sitä hiukan. Viimeisellä kierroksella nostin okserin 140cm korkeuteen johon sitten kielsi kerran. Tosin johtui ihan huonosta hypystä edelliselle.

Ei muuta kuin uusi yritys joka sitten meni varsin mallikkaasti. Treffi tuli lungisti hyvää laukkaa okserille ja pomppasi sen yli kuin se olisi ollut vain pikkueste. Olisi varmaan hypännyt isompaakin, mutta päätettiin lopettaa hyvillä mielin tähän.

Lopuksi korjattiin äitin kanssa kuja pois Treffin vaeltaessa maneesissa vapaana, jonka jälkeen kylmättiin heppojen jalat ja heitettiin vielä myöhässä olevat iltaruuat herroille. Ensiviikolla uudestaan, luultavasti taas sunnuntaina.

Tänään juoksutin Treffiä sivuohjilla ja se oli varsin hyvä vasemmalle, sekä myös oikealle kohtuullinen. Lopussa ravissa oli todella hieno muttei hakenut ihan niin alas kuin yleensä, mikä hiukan harmitti. Omppu oli hevosensa Steven kanssa maneesissa ja lainasi minulle heidän käyttämäänsä "apuohjaa". Se oli tehty kahdesta riimunnarusta jotka oli sidottu päistä yhteen. Laitoin solmu kohdan Treffin sään taakse, selän päälle niin, että narut valuivat kummaltakin puolelta kylkiä pitkin kohti maata. Lukkopäät pujotettiin kainaloiden kautta kuolaimiin.

Vastasi teholtaan aikalailla pessoaa, mutta sopi Treffille selvästi paremmin kun mitään ei laitettu sen pyllyn taakse. Oikealle oli super! Venytti hyvin kaulaa pyöreänä eteenalas ja oli tosi lungi. Vasemmalle ei ollut taas tämän kanssa ihan niin hyvä, mutta toimi kuitenkin ihan kohtalaisesti. Huomasi lopussa jo, että alkoi pikkuhiljaa väsyä sillä tahti hidastui ravissa.

Kävelytin vielä maastossa jonkin aikaa, jotta saisi vähän jotain vaihtelua maneesin seinien tuijotteluun. Pesin hepan kun päästiin talliin, laitoin kylmäsavet kaikkiin jalkoihin ja rasvasin kaviot, sekä annoin "mössöt" kuppiin. Niihin lisätty nyt myös öljyä ja hyvin näytti onneksi maistuvan. Vein vielä takaisin laitumelle kavereiden kanssa kun oli kiva ilma.

Pööpe menee illalla Sohvin kanssa Riitta Laguksen estetunnille. Tämä on nyt periaatteessa Sohvin tokavika hyppykerta Pööpellä, ainakin näin säännöllisesti. Toivottavasti menee hyvin!

Huomaa taas etenkin Treffistä, että alkaisi olemaan uusia popoja vailla. Onneksi Ismo (Saarinen) tulee kenkäämään hepat 3.9 niin ei tarvitse vanhoilla kengillä mennä enää kauaa. Ja Nipsukin tulee jo kohta taas! Jos en väärin muista, niin Emmi taisi sanoa, että tulee meidän tallille ensimmäinen ja kolmas päivä syyskuuta, eli silloin siis taas kunnon päivitys Treffin tilanteesta.

Ja kuudes päivä mun pitäis lähteä ypäjälle tekemään oppisopimuksen viimeistä teoriajaksoa kahdeksi viikoksi ja vähän huolestuttaa, että miten noiden mun hepsujen liikutus silloin järjestyy. Sohvi varmaan liikuttaa Pööpeä sillä aikaa, ja toivottavasti Omppu kerkee ratsastamaan sen läpi muutaman kerran sillä aikaa. Treffiä varmaan hoitelee äiti lähinnä ja Omppu varmaan jeesailee senkin kanssa. Tai jos Nipsu nyt sanoo, että saa alkaa ratsastamaan jo ilman liinaa niin sitten pääsee Treffi varmaan mukaan ypäjälle ;-)

8.9 tulee muistaakseni myös Erika hieromaan kummatkin hepat tai ainakin Treffin, riippuen kuinka kiireinen on silloin. Toivottavasti kerkeää ottaa kummatkin.

Huomenna Ompun kanssa katsellaan vähän Treffiä liinassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti